For det
meste bager jeg knækbrød med en hel masse kerner i, men i dag havde
jeg lyst til at eksperimentere, og det kom der denne opskrift ud af:
Ingredienser:
- ½ dl sesamfrø
- ½ dl hørfrø
- 2½ dl rugmel
- 2 dl hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 2 dl vand
- 1 dl olie
- Rør sesamfrø, hørfrø, mel og bagepulver sammen i en skål.
- Tilsæt vand og olie, og rør dejen godt sammen.
- Del dejen i tre dele. (Det er rigtigt nok; dejen skal være klistret). Læg et stykke bagepapir på bordet foran dig. Læg derefter en tredjedel af dejen op på papiret og læg endnu et lag bagepapir ovenpå.
- Rul dejen ud mellem de to stykker bagepapir, læg det hele over på en bageplade og fjern det øverste lag papir.
- Gør det samme med de to andre dele af dejen.
- Skær dejen ud i firkanter med en pizzaskærer, og bag
knækbrødene i ca. 15 min. ved 200º
C.
Egentlig havde jeg forventet, at dejen
kun ville fylde to bageplader, når den blev rullet ud, men i stedet
for havde jeg til tre plader. (Jeg havde også rullet dejen tyndere
ud, end når dejen indeholder fem forskellige slags kerner).
Det er nemt at bage knækbrød, og så
tager det endda heller ikke ret lang tid. Hvis du ikke har prøvet
det før, skulle du tage at kaste dig ud i det - og dele din opskrift
med mig, hvis du finder på noget godt.
God fornøjelse - og velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar