For noget tid siden købte manden i
huset tre fasaner, og selvom vi gjorde os umage med tilberedelsen af
de første to, var vi ikke helt blevet overbevist om, at fasan smager
fantastisk. Det blev vi så i dag!
Midt i projektet med at få ryddet ud i
fryser og gemmerne i køkkenet, fandt jeg den sidste fasan i bunden
af fryseren. Jeg var ikke særlig begejstret for at skulle have fasan
til middag, for erindringen om de to første smagsoplevelser var ikke
helt så positiv, som den måske kunne have været. Det er dog ret
flot at kunne finde en fasan i fryseren, når man er midt i en
spareøvelse, så vi skulle selvfølgelig have fasan til aftensmad,
og det viste sig at være en kulinarisk oplevelse af de helt store!
Vi tog udgangspunkt i en opskrift på coq au vin (hane i vin), hvor
vi jo så erstattede hanen med en fasan... Vi havde heller ikke
champignon, skalotteløg eller persille, men skalotteløgene kunne
erstattes af almindelige løg, og champignon og persille blev blot
udeladt af retten. Vi spiste naturris til, og retten havde stået og
simret så tilpas længe, at fasankødet nærmest faldt af benene,
bare man kiggede i nærheden af gryden. Gulerødderne var lige som de
skulle være; hverken udkogte eller hårde, og så gav de jo retten
lidt farve.
Jeg glemte at tage billeder af vores
fasan-simreret, fordi den duftede himmelsk, smagte fantastisk og blev
spist, før jeg nåede at tænke på at forevige synsindtrykket af
vores yderst vellykkede smagsoplevelse. Det kan i hvert fald
anbefales at lade sig inspirere af en opskrift på coq au vin, når
man skal tilberede fasan, og nu er jeg helt sikker: fasan smager
fantastisk!
Kan du måske overbevise mig om, at hare smager godt? Mine smagsløg er ikke begejstret!
SvarSlet