Vi har valgt at abonnere på
Aarstidernes dogmekasse, som udelukkende indeholder danske
grøntsager. Varerne er alle økologiske, og eftersom det er
årstidens aktuelle grøntsager, får vi indimellem også prøvet
nogle grøntsager, som vi nok ellers ikke ville købe.
Denne gang fik vi en rigtig god kasse
med nogle af de grøntsager, som vi sætter allermest pris på, men
vi fik også et bundt brændenælder, og det satte gang i nogle
overvejelser om, hvad man egentlig kan bruge brændenælder til. Jeg
kan huske, at jeg for mange år siden fik en rigtig lækker
brændenældesuppe på en spejderlejr, men siden dengang har jeg
faktisk ikke spist brændenælder.
Aarstiderne kom med svaret, for i det
medfølgende opskriftshæfte var der en fin opskrift på
brændenældepandekager, som også findes på dette link:Brændenældepandekager
Jeg kastede mig straks over opgaven, og
med møje og besvær lykkedes det mig at få lavet nogle rigtig lækre
brændenældepandekager. I virkeligheden er de rigtig nemme at lave,
men jeg havde afmålt væsken forkert(!), og så blev første
pandekage jo temmelig tynd, men jeg fik reddet produktionen ved at
tilføje en masse mel, så dejen fik en ordentlig - og brugbar -
konsistens alligevel. Vi kunne ikke spise op, og derfor gemte jeg de
sidste pandekager i køleskabet, og næste morgen var der nogen i
husstanden, der spiste dem, mens jeg var i bad ... Konklusionen må
være, at det ikke er sidste gang, jeg laver brændenældepandekager,
men næste gang har jeg tænkt mig at dosere væsken rigtigt med det
samme ...
Men her var det ikke slut med
køkkeneksperimenterne. Da sønnen sov til middag og kæresten var på
arbejde, benyttede jeg min alenetid til at bage muffins. Jeg havde
besluttet, at jeg ville "bage noget med hindbær", så om
det skulle være en tærte eller muffins, var egentlig ikke så
afgørende, for jeg havde alligevel ikke nogen opskrift. Jeg ledte
lidt på nettet, men fandt ikke, hvad jeg søgte, så jeg
improviserede mig frem til følgende opskrift:
Hindbærbananmuffins
Ingredienser:
300 g mel
2 tsk bagepulver
100 g rørsukker
1 tsk vanillepulver
2 spsk kakaopulver
1 æg
2,5 dl mælk
50 g olie (der plejer at stå smeltet
smør i div. opskrifter, men jeg havde ikke smør)
frosne hindbær på slump (jeg vil
gætte på ca. 100 g)
1 banan skåret i meget små stykker
Fremgangsmåde:
Æg og sukker piskes, og bagepulver,
mel, vanillepulver, kakaopulver, mælk og olie tilsættes. Det hele
piskes, og tilsidst vendes hindbær og bananstykker i dejen, der
herefter fordeles i ca. 18 muffinsforme.
Bagetid i varmluftovn: ca. 18 minutter
ved 200° C.
Resultatet
var overraskende godt! Overraskende, fordi jeg jo er amatør og bare havde improviseret mig
frem, men smagsmæssigt en rigtig god oplevelse. Dog har jeg tænkt
mig at tilføje chokoladestykker (ca. 50 g, tror jeg) næste gang,
jeg vil bage hindbærbananmuffins, for jeg har en idé om, at det
faktisk ville være en ganske fin tilføjelse.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar