lørdag den 1. juni 2013

Eksperimenter i køkkenet: Brændenældepandekager og hindbærbananmuffins


Vi har valgt at abonnere på Aarstidernes dogmekasse, som udelukkende indeholder danske grøntsager. Varerne er alle økologiske, og eftersom det er årstidens aktuelle grøntsager, får vi indimellem også prøvet nogle grøntsager, som vi nok ellers ikke ville købe.
   Denne gang fik vi en rigtig god kasse med nogle af de grøntsager, som vi sætter allermest pris på, men vi fik også et bundt brændenælder, og det satte gang i nogle overvejelser om, hvad man egentlig kan bruge brændenælder til. Jeg kan huske, at jeg for mange år siden fik en rigtig lækker brændenældesuppe på en spejderlejr, men siden dengang har jeg faktisk ikke spist brændenælder.
   Aarstiderne kom med svaret, for i det medfølgende opskriftshæfte var der en fin opskrift på brændenældepandekager, som også findes på dette link:Brændenældepandekager
   Jeg kastede mig straks over opgaven, og med møje og besvær lykkedes det mig at få lavet nogle rigtig lækre brændenældepandekager. I virkeligheden er de rigtig nemme at lave, men jeg havde afmålt væsken forkert(!), og så blev første pandekage jo temmelig tynd, men jeg fik reddet produktionen ved at tilføje en masse mel, så dejen fik en ordentlig - og brugbar - konsistens alligevel. Vi kunne ikke spise op, og derfor gemte jeg de sidste pandekager i køleskabet, og næste morgen var der nogen i husstanden, der spiste dem, mens jeg var i bad ... Konklusionen må være, at det ikke er sidste gang, jeg laver brændenældepandekager, men næste gang har jeg tænkt mig at dosere væsken rigtigt med det samme ... 
   Men her var det ikke slut med køkkeneksperimenterne. Da sønnen sov til middag og kæresten var på arbejde, benyttede jeg min alenetid til at bage muffins. Jeg havde besluttet, at jeg ville "bage noget med hindbær", så om det skulle være en tærte eller muffins, var egentlig ikke så afgørende, for jeg havde alligevel ikke nogen opskrift. Jeg ledte lidt på nettet, men fandt ikke, hvad jeg søgte, så jeg improviserede mig frem til følgende opskrift:
Hindbærbananmuffins
Ingredienser:

300 g mel
2 tsk bagepulver
100 g rørsukker
1 tsk vanillepulver
2 spsk kakaopulver
1 æg
2,5 dl mælk
50 g olie (der plejer at stå smeltet smør i div. opskrifter, men jeg havde ikke smør)
frosne hindbær på slump (jeg vil gætte på ca. 100 g)
1 banan skåret i meget små stykker

Fremgangsmåde:

Æg og sukker piskes, og bagepulver, mel, vanillepulver, kakaopulver, mælk og olie tilsættes. Det hele piskes, og tilsidst vendes hindbær og bananstykker i dejen, der herefter fordeles i ca. 18 muffinsforme.

Bagetid i varmluftovn: ca. 18 minutter ved 200° C.

Resultatet var overraskende godt! Overraskende, fordi jeg jo er amatør og bare havde improviseret mig frem, men smagsmæssigt en rigtig god oplevelse. Dog har jeg tænkt mig at tilføje chokoladestykker (ca. 50 g, tror jeg) næste gang, jeg vil bage hindbærbananmuffins, for jeg har en idé om, at det faktisk ville være en ganske fin tilføjelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar