fredag den 13. december 2013

Hvad en operation kan gøre

I tirsdags fik sønnen for anden gang i sit liv fjernet polypper og lagt dræn i begge ører. Han var en rigtig tapper treårig, der klarede det så fint inde hos ørelægen (og vi har heldigvis verdens bedste ørelæge, der er supergod til børn!), men da han vågnede, efter det hele var overstået, var han helt rundt på gulvet og rigtig ked af det. Han kunne ikke helt forstå, hvor han var, hvad der var sket, og hvorfor han havde det så mærkeligt og bare var så enormt sulten (han havde jo fastet), så i nogle minutter var han helt utrøstelig. Da det endelig lykkedes at få ham til at spise en is, blev han lidt mere rolig, og vi sad og holdt i hånd, imens jeg ammede lillesøsteren, og jeg fortalte ham, at vi nu skulle hjem og måske endda købe nogle flere is på hjemvejen, hvis han kunne holde til det. Så kiggede han på mig med de sødeste øjne og foreslog, at vi kørte i føtex og købte ham en lastbil.
   Min kæreste og jeg havde allerede aftalt, at sønnen skulle have en "sygegave", som han kunne hygge sig med, når det hele var overstået, og lige i det øjeblik havde jeg mest lyst til at købe hundrede lastbiler til sønnen, hvis bare han kunne få et lille smil frem. Altså kørte vi i føtex, men vi nøjedes dog med at købe én lastbil, en cementblander faktisk, og sønnen bar den selv hele vejen ud til bilen. Hjemme var han så glad og afslappet, og det var helt tydeligt, at det også var en stor lettelse for ham (og for forældrene), at han nu kunne trække vejret frit igen. Resten af dagen legede han med det nye legetøj, drak juice, spiste is og var glad. Det var skønt at opleve! Om natten sov han længere og bedre, end han har gjort længe, og det gavnede også resten af familien.
   Han er stadig lidt mat i sokkerne, men det er helt tydeligt, at operationen har gjort ham godt! I går spillede kæresten og jeg en kort koncert til et julearrangement, hvor børnene var med, men ellers har vi mest hygget os herhjemme. Bl.a. har vi lavet en lille smule julepynt. I morgen skal vi enten bage eller lave så lidt som muligt. Begge dele trænger vi til. 
Lidt julepynt lavet af mor og søn i fællesskab.
God weekend til alle!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar