lørdag den 7. marts 2015

Drengeunderbukser - en god måde at få brugt stofrester på

Drengeunderbukser/boxershorts syet af stofrester.
Jeg lærer noget nyt hver eneste gang, jeg sætter mig ved symaskinen, og måske lærer jeg endda endnu mere, når jeg går derfra igen. I går syede jeg for første gang et par drengeunderbukser - eller boxershorts - (mønster nr. 16, HUGO, i Ottobre 2013/1), og de viste sig at passe så godt, at sønnen havde dem på resten af dagen. 
   Alle mønsterdelene var klippet af det samme stjernestof, men da jeg i dag ville sy endnu et par underbukser af den sidste rest af stoffet, var der ikke helt nok, så jeg måtte supplere med en ensfarvet rød, hvilket viste sig at blive rigtig flot. Hvis jeg havde haft fx et stykkke blåt eller gult stof, kunne det også have været rigtig fint som supplement til stjernerne, men nu blev det altså rød i kombination med stjernestoffet, og sønnike har godkendt resultatet. 
   Det mærkelige er, at jeg lavede en del fejl i dag, selvom jeg lige afprøvede mønsteret i går og faktisk havde tid og ro til at sy i dag. Datteren sov nemlig, imens jeg havde sytid, og der var far-søn-hygge i den anden ende af huset, men alligevel kom jeg til at vende de to stykker stof ved inderlårene forkert i forhold til trådretningen, og min stikning på det røde stof blev lidt skæv. Stikningen laver jeg ikke om, men jeg vil til gengæld gøre mig mere umage ved det næste par drengeunderbukser. 
   Stjernestoffet er heldigvis meget elastisk uanset, hvordan jeg vender og drejer det, så sønnen kan sagtens få underbukserne på, selvom jeg ikke lige havde styr på trådretningen, da jeg klippede stofdelene ud. Nå, men jeg lærte en masse, og jeg synes, det er genialt at bruge stofrester på boxershorts - især når sønnen rent faktisk gerne vil gå med dem.

2 kommentarer:

  1. Ej hvor er de fine.. Pyt med skønhedsfejlene.. den slags er der også på købetøj... Og så længe at drengen er glad for dem :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak! Jeg er helt på det rene med, at der gerne må være skønhedsfejl i det tøj, jeg selv syr, men jeg kan bare ikke forstå, at der lige skulle komme flere fejl, når jeg nu faktisk både havde tid og ro til at sy ...!

      Slet