lørdag den 11. juli 2015

En hvid bluse til mig selv

Det er svært at fotografere noget, der er hvidt, men jeg fik alligevel min kæreste til at forsøge sig som fotograf, da jeg for lidt siden blev færdig med min hvide testbluse.
   Det er en bluse efter Onion 5017, model B, og for én gangs skyld har jeg presset alle sømme undervejs i processen, og jeg har ydermere undgået sjuskefejl som fx: "jeg-er-egentlig-for-træt-men-syr-alligevel-det-sidste-i-aften-fejl", så alt i alt er jeg meget tilfreds med denne testbluse. Næste gang vil jeg dog lave flæsen lidt længere. En centimeter i hvert fald. Måske to. Men jeg er tilfreds med min rullesøm på flæsen, og jeg fik lavet en fin kant i halsen (en overlocket kant, som jeg har presset og syet fast med en tvillingenål). Længden på ærmerne springer måske nogen i øjnene, fordi de ser lange ud, og det er rigtigt nok. Ærmerne er lange, men ærmerne på mine bluser får altid lidt ekstra længde, så jeg ikke får bare håndled, når jeg spiller fløjte. (Jeg kan nemlig ikke li' at fryse mine håndled). Næste gang vil jeg enten undlade at sy rynk på ærmerne, eller også vil jeg gøre dem smallere. Mine arme, og altså også mine overarme, er spinkle, så jeg kan ofte have held med at gøre ærmerne smallere, når jeg syr bluser til mig selv. 
   Næste gang vil jeg sy en bluse i noget stof, der ikke er hvidt, men jeg vil prøve samme model én gang til. Jeg skal også have syet en bluse uden flæse, men i første omgang er det ærmerne, jeg skal have styr på. Så kan jeg altid tage stilling til flæsen senere. Og hey! Jeg har faktisk lige syet et stykke tøj til mig selv! 

2 kommentarer:

  1. Dejligt at du har syet til dig selv :-) Den er super flot og det er da skønt med success med test blusen. Jeg kender alt for godt til at få lavet noget sjusk fordi jeg er træt og det er sent på aftenen... Der øver jeg mig også i at få stoppet i tide :)

    SvarSlet