lørdag den 1. december 2018

Strikkeprøve og prøvestrik

Lille cardigan i størrelse nyfødt.
Jeg er så heldig, at jeg fik lov til at være teststrikker på en lille cardigan, som Kristina fra Krismaling.dk har udarbejdet. Kristina er rigtig dygtig både til at strikke og til at sy (og sikkert også til alt muligt andet kreativt, hun tager sig til), og jeg følger hende på facebook, så da hun efterspurgte teststrikkere, meldte jeg mig på banen, selvom jeg egentlig ikke havde tid til det. Men jeg tog mig tiden til det, og det var et sjovt projekt at være med til. Hun er lige blevet selvstændig her for en måneds tid siden, og jeg glæder mig til at følge hende fremover. 

Strikkeprøven og de nyligt printede knapper.
Jeg strikkede (selvfølgelig) en strikkeprøve, før jeg gik i gang med selve cardiganen, så jeg dels kunne tjekke strikkefastheden, dels kunne øve mig i det fine mønster. Og det var den tid værd, det tog at strikke den lille prøve, for det gjorde det hele meget nemmere, da jeg så strikkede selve trøjen. Garnet er Merino Cotton fra Hjertegarn, som jeg ikke havde arbejdet med før, men det var et rart garn at strikke med. Jeg gjorde mig virkelig umage for at overholde Kristinas deadline på at strikke trøjen, så jeg skyndte mig at købe garn, så jeg var sikker på at komme i gang i god tid, men jeg havde glemt alt om, at jeg skulle bruge knapper ... Jeg havde godt læst, at jeg skulle sy knapper i tilsidst, men det var først, da jeg hæftede ender, at det gik op for mig, at jeg ikke havde nok ens knapper i min knappebeholdning herhjemme, så jeg besluttede, at jeg ville gå forbi den lokale garnforretning dagen efter for at få købt de knapper, jeg manglede. Det nåede jeg dog aldrig, for manden i huset har sin egen 3D printer, og han syntes ikke, jeg skulle vente så længe på at kunne sy knapper i, så han valgte en rød farve og printede ni knapper til mig (jeg skulle kun bruge otte til cardiganen, men han printede en ekstra for det tilfælles skyld, at en af dem skulle gå i stykker, imens den blev printet).
   Resultatet blev egentlig ganske fint. Jeg fik lært et nyt mønster, strikket en cardigan, syet hjemmeprintede knapper i, og forhåbentlig har Kristina også fået noget ud af, at jeg prøvestrikkede hendes opskrift, som inden længe skulle kunne købes fra hendes hjemmeside. Og jeg har da en forventning om, at jeg på et tidspunkt skal strikke en cardigan mere i en af de andre størrelser. 

2 kommentarer:

 1. Rigtigt sødt mønster og trøje.
  Super, smart og nemt at I selv kan lave knapper.😊

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Ja, det er et fint mønster, Kristina har udarbejdet. Egentlig ville jeg selv have valgt nogle knapper af træ, men det var rart at kunne færdiggøre projektet, imens jeg var inspireret. Jeg synes faktisk, at de hjemmeprintede knapper blev fine, og så blev jeg også udfordret lidt på farvevalget, for jeg havde ikke selv tænkt tanken, at knapperne kunne være røde.😊

   Slet