søndag den 24. marts 2013

Tog


I mandags tog jeg sønnen med på togtur fra Odense til København og retur. Jeg havde et ærinde hos instrumentmageren, og så greb jeg chancen og tog drengen med. Det var første gang nogensinde, at han kørte i tog, og han nød hvert sekund! Det var næsten med ærefrygt, at han gik med ind i toget, og han sad så fint på sædet hele vejen og kiggede ud af vinduet og kommenterede alle de ting, han så. Han var vild med at køre i tog, og han nød at drikke vand af sin grønne drikkedunk, og han spiste den medbragte mad med velbehag.
   Det var en særdeles kold dag at være i København på, men han sugede indtryk til sig, og han fik hilst både på sin ene onkel og på instrumentmageren, som allernådigst fik lov til at beholde mors instrument i nogle timer.
   Da vi sidst på eftermiddagen var vel hjemme igen, var det med gode oplevelser i bagagen. Jeg havde fået justeret mit instrument, hilst på min bror og haft en fantastisk dag med min søn, og lige siden har han snakket om at køre i tog. Vi kørte endda i det røde tog (S-toget), som han særligt fremhæver som en stor oplevelse!
   I går kom så kulminationen på en uge, hvor vi dagligt har leget med og snakket om tog: vi tilbragte en stor del af dagen på Danmarks Jernbanemuseum! Vi fik set tog til den helt store guldmedalje, og to gange kørte vi med minitoget! Et stort hit var også at spise madpakker og efterfølgende lege med Brio-tog i det store legeområde.
   Jeg har købt et årskort, så vi (læs: jeg, for børn under fire år er gratis) kan komme gratis ind på Jernbanemuseet resten af året (og vi kan endda tage en ledsager med). Alene det første besøg er alle pengene værd, men vi ved allerede, at vi snart kommer igen. "Fut, fut, fut! Nu kører toget. Fut, fut, fut! Afsted, afsted!"

1 kommentar:

  1. Det lyder til at have været en dejlig oplevelse for jer begge! Tak fordi jeg må læse med i jeres hverdag :)

    SvarSlet