torsdag den 4. august 2016

Støvler og tøfler til dukkerne

Datteren har fødselsdag i næste måned, og jeg er derfor så småt gået i gang med at sy en masse dukketøj til hendes Baby Born-dukke og et par andre dukker i (næsten) samme størrelse. Det er nemlig planen, at hun skal have tøj til dukkerne i fødselsdagsgave, og måske skal hun også have en dukkeseng med dyne, pude og sengetøj, men det er ikke helt afgjort endnu. Sikkert er det i hvert fald, at hun skal have noget tøj til dukkerne, og til en ny dukkegarderobe hører helt sikkert også (en masse) fodtøj. Datteren elsker nemlig sko, og da dukker er et stort hit i øjeblikket, skal de selvfølgelig have nye tøfler og støvler.
Jeg er efterhånden blevet en flittig låner på det lokale bibliotek. Ikke bare af skønlitteratur, men også af faglitteratur af forskellig slags. Denne gang har jeg f.eks. lånt Strik & sy af Anne-Marie Øby (Forlaget Olivia, 2004), og det er her, jeg har hentet inspiration til dukkefodtøjet. Pt. har jeg syet fem par tøfler og et par støvler, men flere par støvler følger, for jeg er ret sikker på, at hvis først den ene dukke har fået noget på fødderne, så skal de andre dukker også have det, og da hun har fire dukker, der kan passe det nye fodtøj, syr jeg til alle fire. Desuden er det ret sjovt at sy de små støvler og tøfler, fordi det hele er så småt, og fordi der nærmest går sport i at få brugt nogle af de helt små (og tilsyneladende uanvendelige) stofrester. Støvlerne er f.eks. syet af en rest blå denim, som jeg ikke havde forestillet mig, at jeg kunne bruge til noget som helst, fordi der var så lidt af det, men til formålet var stofmængden helt perfekt. I bogen er foreslået at bruge tyndt skind, men den blå denim virker fint, og med zigzagkanten på skaftet er der ikke noget, der trevler, så jeg behøvede ikke at sy en oplægningskant. 
   Udover fodtøj skal dukkerne selvfølgelig også have undertøj, t-shirts, bukser, kjoler og nederdele. Lidt har de i forvejen, men min datter har stor fornøjelse af at skifte tøj på dukkerne, så de skal have lidt mere, og jeg har stor fornøjelse af at få brugt mine stofrester på små, sjove projekter som f.eks. dukketøj. Det er godt, jeg stadig har lidt tid at løbe på, så jeg kan nå at sy bare en lille smule af alt det, jeg har i tankerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar