tirsdag den 7. februar 2017

Udklædning: Rocky fra Paw Patrol

Den seksårige har for længe siden sagt, at han gerne vil være Rocky fra Paw Patrol til fastelavn, og jeg har ledt og ledt på nettet i håb om at kunne købe et kostume, fordi jeg tænkte, at det nok var (for) svært at lave selv. Imidlertid havde jeg ikke held i min søgning, og da der i onsdags kom en invitation til udklædningsfødselsdagsfest om søndagen, fik vi - jeg - pludselig travlt, men lørdag aften var Rocky-tøjet syet, og søndag morgen fik jeg tilføjet det sidste på den rygsæk, som manden i huset var begyndt på at lave, inden han tog på arbejde.
   Jeg syede følgende til Rocky-kostumet: En limegrøn kasket med gråt Paw Patrol-logo på, en grå joggingdragt (posebukser fra Minikrea og bluse fra Onion), en grå hale med en sikkerhedsnål i (så bukserne også kan bruges uden hale), en grå hætte med hundeører på, en limegrøn kortærmet t-shirt med en orange halskant (Rocky har nemlig et orange halsbånd) og et blåt bælte (der skal ligne de blå remme, som Rocky har rundt om maven for at kunne holde rygsækken på plads). Vi tilføjede i øvrigt selv et badge af plastik med Rockys logo på, som blev sat fast på den limegrønne t-shirt i forlængelse af den orange halskant.
   Hertil fik vi lavet en rygsæk af en papkasse med limegrønt karton på og med blå elastik til armene. Rygsækken fik en lukning bestående af en knap med en trense (elastik) rundt om, og så havde vi noget legetøjsværktøj, som kom i rygsækken. Rocky fik grå fingerhandsker på og hvide sokker. Rocky har nemlig hvide poter, men vi havde ingen hvide handsker, så derfor var de grå den bedste løsning (desuden er det for varmt at have handsker på indenfor, så de skulle jo alligevel hurtigt af igen). Rocky-kostumet var et hit til udklædningsfesten, og den største kompliment fik jeg fra fødselsdagsbarnet, der spurgte, om min søn havde flere Paw Patrol-kostumer, så han også kunne låne et.
   Hvis vi skal justere kostumet inden, det rigtig er fastelavn, bliver det noget med at tilføje potemønster (af filt) på sokker og handsker, og så at få malet rygsækken helt grøn, men ellers virker det fint, som det er. Det sværeste ved at sy Rocky-kostumet var at få lavet en kasket, og her er der stadig plads til forbedringer, for jeg mangler endnu viden/erfaringer om, hvordan man bedst får lavet en skygge, der holder faconen. Desuden er jeg ikke særlig god til at applikere (endnu), men det lykkedes heldigvis i andet forsøg (i første forsøg havde jeg vendt poteaftrykket forkert ...). Jeg havde i øvrigt aldrig syet en kasket før, og jeg kunne ikke finde noget mønster i den rigtige størrelse og facon. Derfor endte jeg med selv at tegne mit kasketmønster, men jeg hentede stor inspiration fra en rigtig fin DIY på en babykasket på bloggen Livskundskaber. Det var en udfordring (specielt tidsmæssigt) at sy Rocky-kostumet, men det var også sjovt. Især fordi sønnen blev så glad for det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar