fredag den 2. november 2018

Nye puder

I sønnens klasse skal hver elev medbringe en pude til at sidde på i de timer, hvor de læser i deres frilæsningsbøger. Puden må ikke være for stor, men den skal stadig være behagelig at sidde på, så jeg syede to puder i størrelsen 40 x 40 cm. Ja, altså ... sønnen fik kun den ene, men datteren fik også en. Jeg havde noget af et gammelt grønt gardin liggende, og det grønne gardinstof egnede sig fortrinligt til inderpude (eller som pyntepude; det grønne stof er fint nok i sig selv), og som fyld brugte jeg lidt pladevat (og faktisk også en rest af et emhættefilter til vores gamle emhætte), som jeg klippede i små stykker. Det virkede også ganske fint. Sønnen prøvesad puderne, og mængden af fyld blev godkendt. Imidlertid har jeg for kort tid siden købt noget jersey med pingviner  på hos www.luieluie.dk, som egentlig skal bruges til t-shirts og lignende, men i øjeblikket er børnene helt vilde med pingviner, så selvom der ikke var tale om fast stof, brugte jeg noget af pingvinstoffet til forside på betrækket. Bagsiden, der fik en konvolutlukning, blev syet af noget råhvidt hør, jeg havde liggende, og jeg erfarede, at det er nemmest at sy fast stof sammen med elastisk stof, hvis sidstnævnte ligger nederst. Det vidste jeg jo egentlig godt i forvejen; jeg skulle bare lige erfare det én gang til.
   Dermed har jeg kun brugt penge på pingvinstoffet, som jeg kun brugte en brøkdel af, da hovedformålet jo er et andet end pudebetræk, men børnene er glade, og sønnen glæder sig til at få puden med i skole på mandag.  Og jeg fik helt lyst til at sy flere puder og eksperimentere lidt med stof og farver til pudebetræk, men det må blive en anden gang, for jeg har gang i rigeligt med projekter pt. 
F.eks. er jeg ved at strikke uldblebukser til den helt store guldmedalje, og når jeg ikke strikker i uld, eksperimenterer jeg med forskellige mønstre, når jeg strikker vaske- og karklude i bomuldsgarn. De orange-/sorte karklude i perlerib kalder børnene i øvrigt for Halloween-klude på grund af farverne, men vi regner nu bestemt med at kunne bruge dem hele året ...
   Ih, hvor jeg synes, det er skønt, at jeg er kommet i gang med flere kreative sysler igen! Jeg har alt for længe haft alt for meget at se til, hvor jeg så har nedprioriteret det kreative, men det prøver jeg at ændre på nu. Jeg har allerede slået masker op til det næste par blebukser, og så går jeg og summer over hvad for noget stof, jeg skal sætte sammen med pingvinstoffet til en t-shirt til sønnen. I første omgang skal jeg dog lige have lavet aftensmad, så familien ikke sulter, men så kan jeg gå og tænke over stof imens. God weekend!

2 kommentarer:

  1. Det er virkelig skønt,når kreativiteten får "plads" og tiden prioriteres til det.
    Skønne puder du har lavet og god ide med puder at sidde på,når der er frilæsning i skolen.
    God weekend:0)

    SvarSlet