søndag den 1. januar 2017

Nye klude af aflagte t-shirts

Godt nytår! På årets første dag fik jeg syet 10 nye klude til køkkenet. En enkelt klud består af to lag jersey, og så er den overlocket hele vejen rundt i kanten, men det er hverken de to lag stof eller kanten, der gør kluden interessant. Næh, det er motiverne på kludene, der er spændende, for kludene er syet af diverse stofrester, bl.a. aflagte leggings, undertrøjer og t-shirts. Altså aflagt tøj, som alligevel skulle kasseres, fordi der enten var huller langs syningerne, huller på knæene eller andre typiske steder, hvor børnetøj nemt bliver slidt, men hvor det meste af stoffet stadig var pænt. Sådan da. To af kludene er fx syet af resterne af en fin langærmet t-shirt fra Molo, som 'nogen' på et tidspunkt var kommet til at klippe fem huller i med en børnesaks ...!
Herhjemme er vi meget glade for kludene i to lag stof, og eftersom børnene kan genkende motiverne fra deres gamle tøj, har de også favoritter blandt kludene, så de fineste/sjoveste/sejeste(?) klude kom i brug lige så snart, børnene havde set dem - også selvom de på det tidspunkt måske egentlig ikke rigtig havde noget at bruge en klud til.
   Men symaskinen står jo lidt for sig selv, og jeg ville gerne sidde sammen med børnene, da vi så nyhedskoncerten fra Wien i fjernsynet i dag, så jeg hentede nogle strikkepinde og noget bomuldsgarn, og så fik jeg lige strikket lidt på nogle nye klude til badeværelset. Jo, det er godt at få fyldt op med nye klude, men jeg trænger også snart til at strikke eller sy noget, der er lidt større og lidt mere interessant, men det må vente til i vinterferien, hvor jeg gerne skulle have lidt mere tid til håndarbejdsprojekter og kreative indfald. Selvom det 'kun' er klude, jeg har syet og strikket i dag, var det rart at være i gang igen. De sidste måneder har nemlig været præget af sygdom og alt for meget arbejde, så det at kunne slappe af med lidt håndarbejde i dag var rigtig rart, og så er sidegevinsten jo, at vi bagefter har gavn af kludene.

2 kommentarer:

 1. Fed ide med stofresterne, tørrer de godt? For det vil jeg da så kopiere, har en masse mindre stykker Jersey, så ku passe godt til dette projekt ;) kh Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Ja, jeg synes, de er rigtig gode. Gå du bare i gang med at sy klude af dine jersey-rester. Der kan godt helt sport i at finde det sjoveste/kedeligste/mest spændende stof til formålet.
   Kh. Christina

   Slet