mandag den 23. juni 2014

Hovsa! 'Kladdebukser' version 1.0 ...

Når man har en blog, og man også beskæftiger sig med kreative sysler, er det ofte dér, man vælger at fremvise sine færdige projekter. Dels fordi man er lidt stolt af det, man har lavet, og dels fordi man gerne vil inspirere andre med sine projekter, lige som man også gerne selv vil lade sig inspirere af, hvad der bliver fremvist rundt omkring i Blogland (og andre steder på nettet).
   Når man har en blog, vælger man også selv, hvad man vil vise frem på sin blog, og de fleste vælger altid at vise de mest vellykkede projekter frem. Nemlig de projekter, som endte med et fint resultat. Sådan har jeg det også, men denne gang har jeg ikke noget fint projekt at vise frem. Der burde derfor nok heller ikke være noget billede i dette blogindlæg, for ... ja ... altså ... mit seneste syprojekt er ikke afsluttet endnu. I mine tanker bliver det selvfølgelig superflot og vellykket, men lige nu er jeg midt i en proces, og jeg har endelig langt om længe fået syet mine 'kladdebukser' version 1.0, så jeg kunne tilrette mønstret, men jeg har begået så mange fejl, at ... ja ... jeg skal nok sy (mindst) endnu et par 'kladdebukser' ...
   Jeg vover alligevel pelsen og bringer et billede af 'kladdebukserne'. De er faktisk pæne, når jeg har dem på, men jeg havde ikke lige en fotograf ved hånden, da de var færdige, og nu ligger bukserne i vaskemaskinen, fordi et af børnene åbenbart troede, at mine bukser var et håndklæde, som man godt måtte tørre snavs af fingrene i(!).
Kladdebukser version 1.0.
   Det gode ved disse 'kladdebukser' er, at jeg nu ved temmelig meget om, hvad jeg skal gøre, og ikke mindst hvad jeg ikke skal gøre, når jeg går igang med det næste par bukser. 
   Udgangspunktet for bukserne var Onion 4021 (Buks med detaljer) i fast stof, men jeg valgte ikke at sy lommer på, fordi jeg i første omgang bare ville koncentrere mig om at få styr på pasformen. (Og så fordi jeg ikke havde stof nok til de store lommer, der er tegnet ind i mønstret). Så langt så godt. Det er svært at se på billedet, men der er faktisk tre indsnit ved knæene, og de fungerer egentlig fint, men jeg vil undlade dem ved det næste par bukser, da jeg foretrækker, at de ikke er der.
   Uvist af hvilken grund kom jeg til bytte om på forstykkerne, så vrangsiden af stoffet blev retside på de færdige bukser ... Det var altså ikke min hensigt, men da stoffet ser ens ud på begge sider, tænkte jeg, at det jo ikke betød noget, så jeg overhørte alarmklokkerne og fortsatte med at sy. Det betød bare noget, for der skulle jo være en lynlås i bukserne, og stoffet var klippet, så lynlåsen kunne være i 'damesiden' ... Jeg valgte den 'nemme' løsning: at acceptere, at lynlåsen blev syet fast i 'herresiden', for det var jo "alligevel bare 'kladdebukser'". Jeg nåede at sy lynlåsen fast på gylpunderfaldet to gange, for første gang troede jeg, at jeg havde vendt den forkert (det havde jeg ikke; det gjorde jeg nemlig først anden gang), men pga. min ændring af venstre og højre (dame- og herreside) blev jeg usikker på, hvordan jeg skulle læse syvejledningen. Jeg syede derfor lynlåsen i bukserne igen-igen, og det så egentlig ganske fint ud, bortset fra at jeg i kampens hede havde vendt den omvendt, så forsiden vendte indad ... (Spørg mig ikke om, hvorfor jeg nåede at sy lynlåsen helt fast, før jeg opdagede det, for jeg ved det ikke).
   Jeg besluttede mig for at lave det om, men så vandt trætheden, for det var ved at være (alt for) sent på aftenen, så i stedet for syede jeg lynlåsåbningen sammen og lod være med at tilføje en linning, som i øvrigt skulle have indeholdt en løbegang med et bindebånd i. Her var jeg alligevel vågen nok, for inden jeg syede lynlåsåbningen sammen,  havde  jeg tjekket, at jeg godt kunne få bukserne op over hofterne. (Så var der da  én ting, der virkede den dag). Tilsidst syede jeg en elastik i taljen, og vupti! Så havde jeg et par 'kladdebukser' version 1.0, eller også var det i virkeligheden et par hjemmebukser, havebukser, fritidsbukser, hovsabukser, eller ... i hvert fald et par bukser, som kan varme mine ben, imens jeg syr det næste par bukser, som forhåbentlig vil lykkes lidt bedre. Nu er jeg så bare kommet i tanker om, at jeg har et andet buksemønster, som jeg nok i virkeligheden bedre kan li', men det skal ændres lidt for at bukserne bliver helt, som jeg synes, de skal være, så jeg vil have lavet et nyt mønster ud fra de to mønstre, jeg allerede har.
   Sikke mange fejl, jeg har begået, og sikke noget at lægge på sin blog, når (næsten) alt er gået galt, men ved I hvad? Jeg har lært rigtig meget af det første par 'kladdebukser', og jeg er stadig optimist og tror på, at jeg nok skal få udarbejdet et godt buksemønster til mig selv en dag ...

2 kommentarer:

 1. Sikke et skønt indlæg Christina :-) For det første så kender mange af os helt sikkert til at det bliver sent, og øjne og hjerne ikke helt er "med os" :-) Og så er det da bare en super lærerig proces, og rigtig godt at nu har du den skrevet ned (for jeg glemmer da mine fejl og begår de samme igen, nogle gange... :-D).
  Jeg har faktisk det samme bukse mønster liggende og har tænkt at lave et par test bukser på sammen måde som dig - så skriver jeg også om det :-) Min erfaring er, at selvom det tager tid og kan virke lidt "omsonst", så er test/kladden som regel godt givet ud.
  God vind med bukserne :-)
  Mange hilsner,
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Mine næste 'kladdebukser'/testbukser bliver muligvis shorts i stedet for, så jeg kan spare lidt på stoffet ... Det er jo pasform, lynlås og linning, der skal være styr på først, og det kan jo sagtens afprøves/tilrettes på shorts.

   Slet