tirsdag den 1. juli 2014

Blogleg: "Boys Month 2014". Et forklæde

Der er hele tiden forskellige bloglege igang i Blogland. Jeg har tidligere været med i "Sy til din baby" (i november 2013), og nu har jeg meldt mig til "Boys Month 2014" i denne måned. Så skal jeg se, om jeg kan få syet lidt til sønnen, og samtidig vil jeg nyde at lade mig inspirere af, hvad andre bloggere laver til deres drenge. 
Forklæde med figurer fra "Sesame Street".
   Jeg begyndte drengemåneden med at sy et nyt forklæde til sønnen. Stoffet er købt hos Fjølner, og motiverne er fra "Sesame Street". Jeg har tidligere brugt nogle af motiverne på stoffet til lommer til to par fleecebukser, som sønnen ville gå med hver eneste dag, hvis ikke de var nødt til at blive vasket engang imellem. Vi har stadig ikke set "Sesame Street", men figurerne er fine, så et forklæde i det stof var helt på sin plads.
   Jeg har ikke brugt noget mønster til forklædet, men blot tegnet og klippet ud i den størrelse, som, jeg vurderede, er passende. Bindebåndet er hæklet af tykt bomuldsgarn (ca. 250 luftmasker), og så har jeg syet en løbegang i de to skrå sider på forklædet, så bindebåndet ikke skulle sys fast nogle steder. Der er ganske enkelt kun ét bindebånd, der både når rundt om halsen og bindes bag ryggen på det barn, der har forklædet på. Det var heldigt, at det lige netop var politibilen, der var 'hel' på den stofrest, jeg havde liggende. Sammen med brandbilen er den nemlig sønnens foretrukne motiv pt.

9 kommentarer:

 1. Skønt forklæde - fint stof!
  Dejligt, at du har lyst til at være med i BM2014 :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Det var simpelthen så heldigt, at min stofrest var stor nok til et forklæde. Det passer perfekt i størrelsen. I morges vågnede jeg ved, at sønnen stod med forklædet på og sagde: "Moar! Se! Der er en politibil på mit forklæde!" :-)

   Slet
 2. Sikke et skønt forklæde. Rigtig skønt drengestof :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Sønnen har lige meddelt mig, at jeg skal huske at købe mere af det stof, fordi "det er godt at have stof med politibiler og brandbiler på". :-)

   Slet
 3. Åh det er fint!
  - og rigtig god ide med et drenge forklæde!
  Jeg tror jeg må igang med et til min søn (og måske far så de matcher) :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Hvis du har stof nok, er det da en supergod idé at sy matchende forklæder til både far og søn. :-)

   Slet
 4. Hvor er det bare et fint forklæde - det skal nok bringe mange glade timer i køkkenet med sig :-))))

  Jeg glæder mig til at følge dine indlæg i forbindelse med 'drengemåneden' - KH L

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Lilly. Sønnen har haft forklædet på hele dagen. Både da han hjalp mig i køkkenet og nu, hvor han ligger på gulvet og leger med en brandbil. :-)

   Slet
  2. Ha ha ha :-) Det er jo bare helt perfekt så :-)))

   Slet