tirsdag den 8. juli 2014

"Boys Month 2014": Farverig t-shirt med stjerner på

T-shirt str. 116-122.
"Børges bukser brændte.
Benny råbte, åh!
Benny havde nemlig
Børges bukser på."

Disse ord af Halfdan Rasmussen har min søn skiftevis sagt, sunget og råbt hele dagen. Han synes, det er sjovt med rim og remser i øjeblikket, og da han også elsker at synge, bliver der indimellem sat melodi til. Det er nu meget hyggeligt, men lige pt. har jeg disse fire linjer kørende inde i hovedet hele tiden. Altså: hele tiden! I morgen er det muligvis: "Ylle, Dylle, Dolle, tre små lådne trolde (...)" eller måske noget helt, helt andet, der skal siges, synges og råbes. 
   Datteren er nået til at sige: "gra, gra, gra",  "da, da, da" eller "ga, ga, ga", hvis ikke hun syngende ruller på en masser r'er. Jeg har nogle fantastisk dejlige børn, som jeg elsker overalt på jorden, men - indrømmet - lige nu nyder jeg stilheden, imens de sover. Mine skønne børn, der kan så mange ting og bliver så hurtigt store og giver så megen glæde. 
   Men midt i alle remserne og alle lydene hjalp sønnen mig med at klippe stof ud til en t-shirt til ham i dag. Han nyder at hjælpe med praktiske ting, og han nyder, når vi laver noget sammen. Jeg har de sidste dage pillet gammelt tapet ned i to værelser (fordi børneværelserne skal tapetseres, males og have lagt nye gulvtæpper m.m.), og han har skiftevis hjulpet mig, leget med biler eller fået sin lillesøster til at hvine af fryd over alle de spændende ting, han kan, når han er næsten tre år ældre end hende.
   Han havde selv valgt stoffet til t-shirten for efterhånden lang tid siden, men farven til halsribben blev først valgt i dag. Han havde overvejet hvid, og jeg havde foreslået en rød, blå, gul eller lime (fordi stjernerne på t-shirten har de farver) eller en turkis, fordi jeg har en flot turkis rib liggende, som kunne passe rigtig godt til det stof. Han overvejede også den turkise rib et kort øjeblik, men det var den blå rib, der vandt, fordi den også passer til nogle af hans bukser. Selv er jeg også godt tilfreds med farvevalget af halsribben, men jeg har lyst til at prøve med en anden farve rib, når jeg på et tidspunkt skal sy noget af resten af stjernestoffet. Det er nemlig fantastisk så forskellige udtryk, man kan få frem, alt afhængigt af hvilken farve rib man tilføjer et stykke stof. Stjernestoffet er i øvrigt købt hos Fjølner i Viborg.
   Der er blevet fremvist rigtig mange spændende ting i den første uge af "Boys Month 2014", og jeg glæder mig over, at jeg får så megen ny inspiration, når jeg ser, hvad de andre deltagende bloggere viser frem.

6 kommentarer:

 1. hvor er den fin..

  Ih hvor er det hyggeligt når de begynder at gentage den slags rim, remser og sange.. hyggeligt... :o)

  SvarSlet
 2. Tak. Jeg får i hvert fald selv genopfrisket en hel masse rim og remser, og der er vist ingen fare for, at jeg glemmer dem lige foreløbig. ;-)

  SvarSlet
 3. Det lyder til at være nogle skønne børn du har - og meget "almindelige" hvad angår støjniveau og engagement i gentagelser ... Men Halfdans ABC er nu ikke helt skidt at kunne recitere ;-)

  Skøn t-shirt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. :-) Nej, du har ret; den gode, gamle Halfdan har fat i noget rigtigt dér. ;-)

   Slet
 4. Sikke en fin bluse :) Hos os kører "Ylle dylle dolle" konstant :) kh Pia

  SvarSlet
 5. Tak. :-) Min søn reciterede "Ylle, Dylle, Dolle", da han vågnede ved femtiden i morges ... :-)

  SvarSlet