fredag den 4. juli 2014

"Boys Month 2014": Grå denimbukser

Ih, hvor er det altså spændende at kigge rundt i Blogland og se, hvad der bliver vist frem af drengetøj lige pt. "Boys Month 2014" er godt igang, og jeg er allerede blevet vældig inspireret, men så er der jo lige det dér med tiden ... Eller mangel på samme!
 Det er ferietid, og vi "skal ingenting" i denne ferie, men lige pludselig har vi fået lynende travlt, for vi er gået igang med at lave børneværelser! Datteren skal nemlig have et værelse, så farmand har måttet flytte alle sine ting ind i et andet rum, som tidligere har været stue/gæsteværelse. Der er bare nogle mangler, og dem skal vi have udbedret, før datterens værelse kan blive taget i brug. I sønnens værelse er der også nogle ting, der skal repareres, så summa summarum: Begge børneværelser skal have repareret gulvet og lagt nyt gulvtæppe. Begge børneværelser skal også have det gamle tapet pillet ned, og nyt væv skal sættes op, så der kan blive malet. Udover væggene skal paneler, dør- og vindueskarme, lister og loft også males. Hertil kommer, at et dobbeltskab skal deles i to, så der kan komme et skab ind i hvert værelse, og det samme skal ske med en ABC-reol. Det er heldigvis noget, der er muligt og endda forholdsvis enkelt at gøre. På et tidspunkt skal der også sys gardiner til værelserne, men så langt kommer vi ikke i denne ferie.
   I første omgang er jeg gået igang med at pille tapet ned i det rum, der skal være datterens værelse. Min kæreste har sammen med sønnike muret et hul i væggen, og hele dagen har vi flyttet rundt på ting og sager, og de første affaldssække er fyldt med nedrevet tapet. 
   Oprindeligt var det vores hensigt, at vi først ville gå igang med "Operation børneværelser" i slutningen af juli, når manden i huset har ferie, men da vi kiggede på gulvtæpper i går, fandt vi ud af, at vi var nødt til at få tæpperne leveret allerede i næste uge, hvis vi skulle nå at have dem i juli måned, for der var ikke flere ledige leveringstidspunkter tilbage (og så kunne vi i øvrigt få gulvtæpperne til halv pris, hvis vi købte i går og ikke først om tre uger. Det var jo heller ikke at foragte). Altså gør vi nu, hvad vi kan for at få klargjort værelserne til på fredag i næste uge, så vi kan få nye tæpper lagt på.
Grå denimbukser str. 104 med biler på.
   Det er egentlig rigtig rart, at vi er kommet igang med at lave børneværelser nu, men jeg glæder mig nu altså også meget, til vi er kommet ud på den anden side.
   I går aftes var kæresten så godt igang med at sortere i sagerne, inden der skulle flyttes fra ét rum til et andet, så jeg benyttede mig af chancen og fik syet lidt, imens børnene sov. Jeg har efterhånden en del syprojekter liggende, hvor stoffet er klippet ud, men hvor jeg bare venter på tiden til at sy det sammen. I går aftes var det et par grå denimbukser, der stod for tur, for jeg har selvfølgelig valgt at prioritere drengetøjet i denne måned, "Boys Month 2014", selvom jeg også har stof liggende til tøj til mig selv. Det må jeg igang med på et andet tidspunkt, for lige nu er det sjovt at være en del af bloglegen med fokus på drengetøj.
Bilerne under lommen.
   Det grå denimstof er fra Stoff & Stil, og det fine bånd med bilerne på har jeg købt, på sønnens opfordring, hos Fjølner i Viborg. Jeg har bare ikke brugt af det før, men til det grå denimstof passer bilerne rigtig fint. Mit udgangspunkt for bukserne er Minikreas mønster til posebukser, men jeg har fravalgt elastik i benene, fordi stoffet er lidt tykt, og fordi sønnens bukser gerne må have forskelligt udtryk.
   Jeg overvejede også, om 'bilbåndet' skulle sidde længere nede på benene, men det kan jo komme an på en prøve på et andet par bukser. Ved de grå denimbukser virkede det bare bedst med båndet lige dér, hvor jeg endte med at sy det fast. Heldigvis!
   Pt. er bukserne for store til sønnen, men det gør ikke noget, da det alligevel er shortsvejr lige nu. Bukserne skal nok komme i brug senere på året, når vejret er blevet koldere, og sønnen er vokset. 
   Børnene sover, og jeg har lyst til at gå igang med at sy endnu et par bukser, jeg har klippet ud til sønnen, men jeg må hellere udnytte, at begge børn sover på samme tid og så se at få pillet lidt mere tapet ned. Lige om lidt kalder datteren nok for at skulle ammes, så syning må vente til en anden dag, men jeg vil glæde mig til det, for inden da kan jeg nå at få endnu mere inspiration fra alle de spændende projekter, der vises frem i Blogland under "Boys Month 2014".
Biler, biler, biler ...

Hav en god aften!7 kommentarer:

 1. Den årvågne læser vil se, at jeg er kommet til starte og slutte syningen på oplægningskanten på det højre bukseben i ydersiden ... Hvis bukserne skal lægges yderligere op, retter jeg 'fejlen'. Ellers vil jeg bare (prøve på at) lade som ingenting ...

  SvarSlet
 2. Hold da fast et projekt I har gang i!
  - men ja det bliver helt sikkert skønt når det er over, og begge værelser står helt nye og lækre!

  Det er et par rigtig fine bukser, med flotte detaljer!
  - og jeg er ikke den årvågne læser, for jeg så det først da jeg læste det du havde skrevet. Det er den slags peditesse rytteri der irriterer syerskens eget øje, og jeg kender det så godt ;) Lad det være - de er flotte som de er :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Og du har nok ret; det er nok mest en selv, der ser de små fejl. Måske skulle jeg øve mig i at lade være med selv at gøre opmærksom på dem ...

   Slet
 3. Hvor er de fine!
  Sikke mange flotte detaljer :o).

  SvarSlet
 4. Flotte bukser ! Jeg kan rigtig godt lide bånd-detaljen med biler :)

  SvarSlet