søndag den 1. februar 2015

Konfektkugler til en dejlig søndag eftermiddag

Konfektkugler lavet af dadler og mandler.
Manden i huset og den fireårige har i dag lavet konfektkugler med inspiration fra Sundt sødt - sunde søde sager til hele familien af Pia Krøyer, og de blev rigtig, rigtig gode! (Jeg nåede lige at tage et billede af (nogle af) dem, inden det var for sent).
   Vi havde hverken appelsiner eller overtrækschokolade, som opskriften foreslår, men det gjorde bestemt ikke noget, for vi savnede ikke orangesmagen.
   Nogle af kuglerne blev rullet i mandelmel tilsidst, men de bedste kugler, ifølge sønnen, var dem, der bare blev formet og ikke rullet i noget som helst. Uanset om de rulles i mandelmel eller ej, er ingredienslisten den samme:
 
200 g dadler
75 g mandler
3 spsk kakaopulver
2 spsk kokosmel
1 spsk kokosolie
1 tsk vanille
 
Bland alle ingredienserne i en foodprocessor, og når blandingen har opnået en fin konsistens, formes ca. 20 kugler (eller flere/færre afhængigt af, hvor store/små de er), og nogle af dem rulles i noget drys (i vores tilfælde: mandelmel). Herefter er de klar til servering.
   (Når jeg selv laver konfektkugler, plejer jeg dog først kun at komme mandlerne i foodprocessoren og male dem til mel, inden jeg tilføjer de andre ingredienser. Jeg har nemlig erfaret, at mandelstykkerne ellers bliver for store,  men hvis man gerne vil have den lidt grovere konsistens, skal man selvfølgelig endelig hælde alle ingredienserne i foodprocessoren med det samme.)
   Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar