lørdag den 14. februar 2015

Den færdige hønedragt til sønnen

Hønedragt, str. 6 år.
For et par dage siden lykkedes det endelig at få lavet hønedragten færdig, så nu er sønnen klar til fastelavn i børnehaven på mandag.
   Datteren skal først til fastelavn i dagplejen på torsdag, så der er stadig lidt tid at løbe på, men jeg har jo syet hendes Rasmus Klump-bukser, så hendes udklædning er faktisk allerede klar. Hun har nemlig både en brun bluse, røde seler og en blå hue til formålet. Det er mere, hvis jeg skulle få tid til at sy gule knapper på selerne eller sy en brun bluse af teddy bear-stof, at jeg kunne gøre lidt mere ud af hendes udklædning, men da det ikke er nødvendigt, er det nok ikke det, jeg prioriterer i en uge med meget arbejde. Nå, vi får se. Man kan jo aldrig vide ...
   Tilbage til hønedragten. Den var rigtig sjov at sy, meeen jeg erfarede endnu engang, at jeg en skønne dag bør melde mig til et sykursus og se at få lært at sy en lynlås i, så den sidder fint allerede i første forsøg. Her brugte jeg to forsøg, og det er kun, fordi det er fastelavnstøj, at jeg accepterede mit andet forsøg. Havde det været "almindeligt" tøj, havde jeg forsøgt mindst én gang mere, for at få den til at sidde pænt. Imidlertid syntes jeg, at det var svært at få yderstof, pladevat og forstof til at falde rigtigt, selvom jeg havde syet det sammen som beskrevet i syvejledningen. Selvom jeg riede lynlåsen på, inden jeg syede, var jeg nemlig  stadig ikke så nøjagtig i processen, som jeg gerne ville være. Nå, men øvelse gør mester, og en dag syr jeg måske et pølsepenalhus kun bestående af en masse lynlåse. Bare fordi jeg (til den tid) kan! Sønnen er heldigvis ligeglad, for lynlåsen virker, og han er en fin høne, når han har dragten på.
Sønnike i hønedragten.
Der er ikke lange ærmer i dragten, men det er der i en hvid rullekravebluse, han havde liggende i skuffen. Den er endda lidt for stor, så han skjulte sine hænder, da han fik tøjet på, fordi "en høne har jo ikke hænder". 
   Udover den hvide rullekravebluse har han røde leggings på under dragten, og tilfældigvis havde han også et par røde strømper i samme nuance, så selvom han nok har (lilla) sutsko på til fastelavn på mandag, har han altså mulighed for at være helt gennemført med den røde farve på ben og fødder. Vi laver ikke nogle specielle hønefødder i denne omgang.
   Det er meningen, at "fjerene" om halsen skal sidde på en løs halskant, men jeg valgte at sy dem fast på selve dragten, så der ikke er så mange dele, der skal sættes sammen.
   Og hvor har jeg så fundet mønstret? Jo, det har jeg fundet i hæftet, Fastelavn er mit navn..., der er udgivet af INGELISE - Alt om Håndarbejde i 2003. Jeg købte engang et kasseret hæfte på biblioteket, men der var ikke noget mønsterark i, så jeg havde egentlig bare gemt hæftet som inspiration.
Hønemønstret.
En dag for et par år siden fandt jeg så i Stof 2000 en norsk udgave af hæftet - inklusiv mønsterark, og så kunne det endda købes for den nette sum af 10 kroner! Nu har jeg allerede syet to dragter fra hæftet (den anden er musedragten, som sønnen havde på i 2013 og 2014), så jeg synes egentlig, at de 10 kr er givet ganske godt ud!
   Jeg er selv glad for resultatet af årets fastelavnstøj, selvom lynlåsen i hønedragten drillede, men jeg lærte noget af processen, og jeg nåede at blive færdig med tøjet i god tid.
   God fastelavn til jer alle!

2 kommentarer:

  1. ihhh.. GOK GOK.. sikke et fint kostume.. God ide at sætte det fast på selve dragten i stedet for en ekstra krave.. Jeg tænker også straks i sikkerheden ved det.. :o)

    Den er blevet rigtig sød..

    ps. tak for mønstret. Det er modtaget med posten.. og tusind tak for theen.. :o)

    SvarSlet