lørdag den 7. februar 2015

Rasmus Klump-bukser

Rasmus Klump-bukser str. 86-92.
Kender I det, at man selv synes, at man er i god tid, og så lige pludselig erfarer man så, at det var man bare ikke alligevel? 
   For ca. halvandet år siden købte jeg noget "Rasmus Klump"-stof, fordi jeg tilfældigt fandt det i en stofbutik, og fordi jeg tænkte, at sønnen måske kunne have lyst til at være Rasmus Klump til fastelavn et halvt år senere. Det ville han så ikke ...! (Han valgte nemlig at være mus to år i træk, og da jeg havde syet musedragten i en stor størrelse, skulle jeg ikke sy noget til ham det andet år).
   Men så var det jo, at han fik en lillesøster, og da hun endnu ikke er så gammel (til fastelavn er hun lige knap 17 måneder), bliver hun slet ikke spurgt om, hvad hun vil klædes ud som, så på hendes vegne har jeg valgt, at hun ... tadaaa! ... skal være Rasmus Klump i år (fordi det er en overkommelig opgave for mig at få lavet udklædningstøjet, og fordi jeg så ikke skal ud at finde/købe en masse nye materialer).
   I går fik jeg så syet et par Rasmus Klump-bukser efter Minikreas ballonbuksemønster. Det er meningen, at der skal tilføjes et par røde seler (de er på vej med posten), og måske syr jeg to gule knapper på selerne. Knapperne har jeg nemlig i forvejen. Datteren har på et tidspunkt fået en brun langærmet uldundertrøje fra Celavi, som kan bruges som overdel til bukserne, hvis ikke jeg når at sy en selv. Jeg har nemlig noget brunt bamsestof (chokoladebrunt teddy bear-stof/imiteret pels) liggende fra Fjølner, som fint kunne bruges til Rasmus Klumps overkrop, hvis jeg altså når at få gjort noget ved sagen. Prikken over i'et er selvfølgelig en blå hue, og min mor har allerede strikket en til barnebarnet, så egentlig er datteren klar til fastelavn nu, selv hvis jeg ikke skulle få foretaget mig yderligere i forbindelse med hendes udklædning. 
   Jeg har desværre ikke mulighed for at tage et billede af den foreløbige Rasmus Klump-udklædning lige nu, for datteren er taget med sin far og sin storebror på indkøb, og hun elsker nyt tøj (og nye sko; når hun ser nye sko, har hun samme oplevelse som andre har det i en slikbutik; hun bliver helt overvældet, vil gerne have det hele og kan slet ikke vælge!), så hun har naturligvis Rasmus Klump-bukserne på, imens de er ude at købe ind. Den brune bluse er til vask, og huen fungerer pt. som pude for en bamse, men jeg skal nok nå at få samlet tingene sammen, så datteren kan blive fin til fastelavn.
   Det er straks en anden udfordring at nå at få lavet udklædningstøj til sønnen. Han har længe snakket om, at han enten ville være tiger eller elefant, men da jeg så skulle til at bestille enten tiger- eller elefantstof, bekendtgjorde han, at han skal være høne i år - og altså hverken tiger eller elefant eller noget som helst andet end en høne. Jeg har heldigvis allerede et hønemønster, og materialeindkøbet til en høne er billigere, end hvis han skulle have været elefant eller tiger, så det er helt fint med mig, men ... jeg skal jo også lige kunne nå at få lavet den høneudklædning til ham, og lige pludselig fornemmer jeg, at jeg måske er lidt i tidsnød, for der er jo altså kun lidt over en uge til fastelavn, og siderne i min kalender er altså ikke helt blanke i den næste uges tid! Nå, men sønnen har allerede et par røde leggings, som skal være hønens ben, og det er da en begyndelse. Godt begyndt er halvt fuldendt!

(Og glem nu ikke min giveaway; jeg trækker en vinder på mandag).   

6 kommentarer:

 1. De er så fine dine Rasmus Klump bukser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, men jeg har jo også hentet inspiration fra de Rasmus Klump-bukser, du syede til din datter. ;-)

   Slet
 2. Kan man få dig til at sy et Par i str 86...??? :D

  SvarSlet
 3. Evt kontakt mig på regitze_kruse@hotmail.com
  Eller 22333400 ;)

  SvarSlet
 4. Hej Regitze. Fik du nogensinde syet de Rasmus klump bukser? Jeg står nemlig og skal bruge sådan nogle i netop den størrelse til min søn, men jeg er håbløs til at sy. Hvis du har dem og evt vil sælge dem så kan jeg kontaktes på tlf. 51232326. Mvh Rikke

  SvarSlet
 5. Hej Rikke
  Jeg måtte desværre sige nej til Regitze, da jeg havde for meget at se til, og det samme er tilfældet lige nu, fordi jeg har travlt med eksaminer. Faktisk har jeg fået flere forespørgsler på lige netop Rasmus Klump-bukser, men jeg kan desværre ikke nå det. Når jeg syr til mig selv/min familie, er det oftest spontant, hvis muligheden pludselig opstår. Jeg kan desværre ikke sy på bestilling.
  Jeg tror, at Fjølner i Viborg igen har Rasmus Klump-stoffet, og de har helt sikkert også et mønster på posebukser (fra Minikrea), så hvis du kender en, der kan sy for dig, kan I købe stof og mønster via www.fjoelner.dk. Jeg håber, du finder en løsning, så din søn kan blive klædt ud til fastelavn. Enten som Rasmus Klump eller som noget helt andet.
  Vh. Christina

  SvarSlet