mandag den 6. august 2018

Elefanter og mirabeller

Dette blogindlæg handler egentlig slet ikke om elefanter, men billedet af dem er så fine, så derfor skulle det lige med. I vores sommerferie var vi nemlig i Tierpark Hagenbeck (zoologisk have i Hamburg), hvor vi selvfølgelig også så elefanterne. På billedet er de stadig indenfor, imens dyrepasserne er ved at gøre klar til dem udenfor, og vi var især betagede af den lille elefantunge. I øvrigt kan det varmt anbefales at besøge Tierpark Hagenbeck, når man er i Hamburg, men selvom det er en stor og flot zoologisk have med en lang historie bag sig, synes jeg faktisk bedre om Odense Zoo. Måske fordi det ser det ud til, at dyrene i Odense Zoo har bedre forhold end i Hamburg (om det er rigtigt ved jeg ikke, men det er det indtryk, jeg har), eller måske fordi vi ofte kommer i Odense Zoo og derfor kender det hele meget bedre?
   Sommerferien er slut, men det er sommeren dog langt fra. Græsset er vissent ligesom de fleste af havens blomster, for tørken har sat sine spor, men mirabeller har vi masser af. Vi har to træer, der bugner af mirabeller, og de er næsten modne, så nu går vi og holder øje med, hvornår de skal plukkes. Samtidig er jeg i gang med at undersøge, hvad man kan lave af alle disse mirabeller, så vi kan få mest mulig glæde af dem, for vi får ikke spist dem allesammen, som de er. Jeg har både marmelade og chutney i tankerne, men måske kan de også bruges til noget, som jeg endnu ikke har tænkt på? De skal i hvert fald snart plukkes, og så må vi se, hvad vi kommer til at lave af dem.
   I øvrigt købte vi for mange år siden to blommetræer i håb om, at vi senere ville få de lækreste blommer af sorterne Kirkes og Victoria, men uvist af hvilken grund fik vi aldrig blommer på træerne. (Vi må jo have gjort noget forkert, dengang vi endnu ikke havde erfaring som haveejere ...) Til gengæld får vi så - næsten hvert år - en masse mirabeller, og dem må vi huske at nyde. Så må vi se, om vi skal have købt og plantet blommetræer på et senere tidspunkt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar